Abanka otkazala dokapitalizaciju i nudi nižu cijenu dionica

Bez autora
Sep 13 2012

Uprava Abanke otkazala je ponudu dokapitalizacijskih dionica jer smatra kako ju ne bi bilo preporučljivo nastaviti. Veći dioničari Abanke Vipa bili su spremni podržati dokapitalizaciju banke te uložiti u nju potrebna sredstva, no zbog nekih ograničenja nisu bili u mogućnosti to realizirati. Uprava će Nadzornom odboru predložiti sazivanje nove sjednice te će dioničarima ponuditi povećanje temeljnog kapitala banke po cijeni nižoj od one u prošloj ponudi. Do sada je cijena dionica iznosila 7 eura, što je dva eura više od cijena na burzi.

Abanka otkazala dokapitalizaciju i nudi nižu cijenu dionicaUprava Abanke otkazala je ponudu dokapitalizacijskih dionica jer smatra kako ju ne bi bilo preporučljivo nastaviti.

„Veći dioničari Abanke Vipa bili su spremni podržati dokapitalizaciju banke te uložiti u nju potrebna sredstva, no zbog nekih ograničenja nisu bili u mogućnosti to realizirati", poručili su iz Abanke.

Uprava će Nadzornom odboru predložiti sazivanje nove sjednice te će dioničarima ponuditi povećanje temeljnog kapitala banke po cijeni nižoj od one u prošloj ponudi. Do sada je cijena dionica iznosila 7 eura, što je dva eura više od cijena na burzi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik